Hemmeligheden om Randers

Handicapvenlig rute

 

Randers Bibliotek har i samarbejde med Simon Justesen, der står for handicapguiden.dk lavet denne guide til dig, der gerne vil opleve ”Hemmeligheden om Randers”, men som sidder i kørestol eller går med rollator. Simon bruger selv en manuel kørestol.

Hemmeligheden om Randers består af 11 kapitler, som hver begynder det sted billedet viser på appen. Vandringen er GPS-styret, så den begynder på de angivne startsteder.

Her er vejledning til de kapitler, hvor man som kørestols- eller rollatorbruger vil få brug for at gøre noget andet, end det man som gående skal på ruten.

Kapitel 4: VIA University College – Forestillingskraft

Her beder fortælleren dig om at gå op ad trapperne. Her kan du i stedet køre op af stien til højre, når du har front mod hovedindgangen eller benytte liften til venstre og komme op til VIA. Bemærk, at stien er stejl for mennesker i manuel kørestol. Her kan man få brug for et skub.

Er du gangbesværet eller går du med rollator, skal du være opmærksom på, at du skal gå op ad trapper for at komme op til VIA. Alternativt kan du benytte liften til venstre for hovedindgangen, når du står med front mod VIA.

 

Kapitel 6: Broen – skaberkraft

Går du med rollator eller er dårligt gående, skal du være opmærksom på, at der er et lille trin op på broen.

Som kørestolsbruger kan du ikke komme op på broen. Her går du i stedet til venstre og ud på cykelstien på Udbyhøjvej, hvor du kan gå parallelt med broen. Tryk selv play her, når du går parrallet med broen.

Kapitel 7: Tøjhushaven – Steen Steensen Blicher

Allén op mod kirkegården er for stejl for kørestolsbrugere, der kører på ren armkraft. Her skal man bruge en, der skubber.

Er du gangbesværet eller bruger du rollator, skal du være opmærksom på, at stigningen er meget stejl.

Kapitel 8: Østre Kirkegård – Steen Steensen Blicher

Går du med rollator, følger du den anviste vej. Du skal være opmærksom på, at mange af stierne på kirkegården er belagt med grus.

Det er ikke muligt for kørestolsbrugere at komme over trinnet ind til kirkegården via den indgang, fortælleren angiver. Man skal i stedet køre helt til højre og tage indgangen i bunden af kirkegården. Da der er grus på stierne på kirkegården, kan der blive brug for en hånd, hvis man ikke kører i elektrisk kørestol. Tryk selv play til dette kapitel, når du er kommet ind på kirkegården.

Kapitel 9: Den hemmelige have – Taknemmelighed

Er du dårligt gående, bruger rollator eller sidder i kørestol, skal du følge en alternativ vej. Drej til højre ned mod rundkørslen på Udbyhøjvej. Når du er kommet ud af rundkørslen, skal du fortsætte til venstre ad Tøjhushavevej. Tryk Play, når du begynder at gå mod rundkørslen. Det næste kapitel begynder på Niels Ebbesens Vej.

Kapitel 11: Red Fall – Slutningen

Du skal gå op ad syv trappetrin for at komme op til Red Fall. Kan du ikke det, kan du i stedet sidde foran Red Fall og lytte til slutningen. Du tager en mental rejse på syv trin i stedet for at gå dem.

Du skal op ad syv trappetrin for at komme op til Red Fall. Er du kørestolsbruger, skal du sidde foran Red Fall og lytte til slutningen, hvor du i stedet tager en mental rejse på syv trin.