Hemmeligheden om Randers

Bag Hemmeligheden

 

Om projektet:

’Hemmeligheden om Randers’ er produceret af Randers Bibliotek i samarbejde med Randers Teater og Randers Kommune. Projektet er støttet af Nordea-fonden, Stibo Fonden, Spar Nord Fonden, Randers Kommune og Randers Teater.

Ideen til projektet kom fra Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek i foråret 2020. Som de fleste husker, var hele landet lukket ned i denne periode, og ideen udsprang af at kombinere den traditionelle byvandring med noget utraditionelt – nemlig en lydfortælling.

I samarbejde med Henrik Gadegaard fra biblioteket samlede de inspiration fra lignende projekter, og satte sig i forbindelse med forfatter og instruktør på projektet, Petra-Leonie Pichler. Herefter startede en sprudlende iderig periode, hvor rammerne for Hemmeligheden om Randers kom på plads. Hvad var lydvandringens plot? Hvilke forfattere skulle fortællingen dreje sig om? Det var på dette tidspunkt, at magikeren Isra og de tre forfattere indtog centrale pladser i Hemmeligheden om Randers.

 

Forhåndsaftaler med nogle af de medvirkende – herunder Bodil Jørgensen – kom på plads, og producent på projektet Anneline Köhler Juul blev engageret.

Herefter startede en periode med at rejse midler til at realisere projektet. Der blev ansøgt fonde, og det betyder, at projektet er skabt i samarbejde med Randers Teater og Randers Kommune og er støttet af Nordea-fonden, Spar Nord fonden og Stibo Fonden.

I foråret 2022 kunne produktionen så endelig gå i gang. Manuskriptet blev gjort færdig, optagelserne i studiet og i byen gik i gang. Og den 18. juni ser vi frem til at Hemmeligheden om Randers endelig får premiere.

Medvirkende:

Fortælleren Isra: Bodil Jørgensen
Karin Michaëlis: Charlotte Munck
Henrik Pontoppidan: Mads Hjulmand
Steen Steensen Blicher: Klaus T. Søndergaard (Thomas Leth Rasmussen DE/EN)
Foyerstemme: Morten Bo Koch (Anneline Köhler Juul DE)

”Hemmeligheden om Randers” er skrevet af den tyske dramatiker Petra-Leonie Pichler med uddrag fra alle tre forfatterskaber.  

Lyddesign: Mathias Sørensen fra Kontrafej.
Musik: Christian Rohde Lindinger.
Producent og dramaturg: Anneline Köhler Juul.
Idé: Inger Nygaard Kaad.
Dramaturgisk konsulent: Tine Eibye
Projektleder: Henrik Gadegaard
Foto: Jakob Carlsen
Billeder af Henrik Pontoppidan, Karin Michaëlis og Steen Steensen Blicher: Randers Stadsarkiv

Skulpturen RED FALL er skabt af Ingvar Cronhammar i 2002.

”Hemmeligheden om Randers” er produceret af Randers Bibliotek i samarbejde med  Randers Teater og Randers Kommune.

Tak til alle bidragsydere:  Nordea-fonden, Stibo Fonden, Spar Nord Fonden, Randers Kommune og Randers Teater.